PASARÉTI ÚT 122/A

1026 BUDAPEST

Telefon

+36 20 933-2535

Telefon

+36 (1) 394-4535

PASARÉTI ÚT 122/A

1026 BUDAPEST

Telefon

+36 20 933-2535

Telefon

+36 (1) 394-4535

Figyelem! Az itt található videok egyes gyengébb idegzetű, szakmán kívülálló személyek számára
felkavaró képkockákat tartalmazhatnak!

A folyamatos, akadásmentes lejátszásához minimum 384kbit/sec sebességű internet-kapcsolatra van szükség (ADSL, kábelnet, stb.).
A filmek természetesen ennél gyengébb sebességű kapcsolattal is megtekinthetőek, azonban bizonyos időközönként hosszabb-rővidebb ideig megállhatnak, amíg a lejátszó be nem tölti az adott film további részét.
Ilyenkor a lejátszó információs ablakában (az időkijelző alatt) a „gyorsítótárazás” felirat látható.
Míg a film áll, kérjük várakozzon türelmesen, ahogy a böngészője betölti a további adatokat, a film lejátszása automatikusan folytatódni fog.

Műhelygyakorlat filmek

Oldalainkon pillanatnyilag elérhető filmek többsége VHS (standard videokazetta) forrásanyagból származik. Ez okból – nem pedig az alkalmazott internetes videotechnológia miatt – előfordulhatnak kép és hanghibák, emiatt szíves elnézésüket, és megértésüket kérjük.

Oktató-bemutató filmek

Oldalainkon pillanatnyilag elérhető filmek többsége VHS (standard videokazetta) forrásanyagból származik. Ez okból – nem pedig az alkalmazott internetes videotechnológia miatt – előfordulhatnak kép és hanghibák, emiatt szíves elnézésüket, és megértésüket kérjük.

izületközeli töréseknél, az alkaron és a lábszáron, a töréstípusok elemzésével kiegészítve az „ao” beosztás szerint. Radius törés kezelése, triangularis szerkezetek építése.

Az MC-200-as rendszer egyszerhasználatos változatának bemutatása, töréstípusok osztálypzása, radiustörések kezelésének gyakorlati bemutatása.
A filmben látható feliratok német nyelvűek és a film nem tartalmaz hangsávot!

Calcaneus törések fedett műtéti megoldásait segítő eszközök bemutatása. A Forgon-Zadravecz féle eljárás lépéseinek bemutatása műtéti video segítségével.
A filmben látható feliratok angol nyelvűek!

  • töréstípusok elemzése
  • lágyrészplasztikai megoldások
  • a módszerváltás lehetőségei
  • a dinamizálás feltételei
  • izületközeli triangularis montage építése az alsó lábszáron
  • radius törés rögzítése

A segmentumok továbbításához a nyújtáshoz és ékkimetszéses osteotomiahoz használatos MC kiegészítők bemutatása műtéti körülmények között.
A videoban sajnos számos képhiba található.

A film az MC rendszerű csontrögzítő működésének alapvető mozzanatait mutatja be. Segít megérteni a szerkezetépítés alapelveit.

Az MC rendszerű FIXATEUR EXTERNE-vel végezhető
repositios műveletek

Az MC® rendszerű csontrögzítővel, a szorítóbilincsek (fejek) technikai megoldásaiból következően, a legösszetettebb elmozdulásokat is korrigálni lehet, illetve a legösszetettebb megoldások is létrehozhatóak, majd a szerkezet zárásával a helyzet stabilizálható. A fej technikai megoldásait 11 nemzetközileg bejegyzett szabadalmi pont védi.

Az MC rendszer és a csontcsavarok

Az csontcsavarok, nyársak (SCHANZCSAVAROK, STEINMANNSZEGEK) bevezetésének helyét a csontba az MC rendszer szerkezeti részei nem korlátozzák. 1.5 mm-től 5 mm-es átmérőig választható ki a használandó csontcsavarok vastagsága. Járatos, illetve gyártott méreteink, spongiosa menettel: 5 – 3 mm. Van erősített 5 mm-es, amelyik 8 mm-es vastagságúnak felel meg, s ezzel a femuron is építhető unilateralis montage. Az egymás mellé, egyvonalban befúrt csontcsavarok (unilateralis montage) befúrási pontatlanságait tengely irányban korlátlanul, rotatio irányában 10°-ig egyenlítik ki a szorítóbilincsek. Két csavar közötti távolság tetszőlegesen alakítható. A MC-100-RL rendszerben 8 és 5 mm-es rudakat vegyesen is használhatunk. A 8 mm-es rudak elsősorban az alsó végtagok rögzítésére valók. Az 5 mm-es rudakat a felkar, alkar és a csukló műtétéihez ajánlott használni. Gyermekkorú betegeknél ettől a felosztástól el lehet térni. Viszont figyelembe kell venni a beteg súlyát és esetlegesen a fizikai aktivitását is. Az MC-100-RL rendszer-elemeivel épített montage-ok súlya a hagyományos fémszerkezetű változatoknak az 1/3-a. Továbbá műtét közben és az ellenőrzések során a röntgenfelvételeken sokkal kevesebb fémárnyékot hagynak.

Csontvégek egyesítése

A fejek rögzítésekor, a zárással nem hozunk létre elmozdulást a rúd és a csontcsavar egymáshoz viszonyított helyzetében. Nem változik meg a rúd és a csontcsavar egymáshoz képest beállított szöge. A záró mozdulattal nem hozunk létre elmozdulást a szerkezetben, így a montage -ban sem ébred elmozdulást okozó forgatóerő. A tört darabok beállított helyzetén a szerkezet rögzítése nem változtat. A rögzítés részleges fellazítása lehetővé teszi, hogy a már teljesen felépített montage –t, a tér mind a három irányában, addig változtassuk, amíg a számunkra kívánatos helyzetet hozzuk létre. A tört csontvégek 100 % -os fedésbe hozhatóak oldalirányú elmozdulás esetében is. Erre a készülék kiegészítő egységek nélkül önmagában is alkalmas. A montage rögzítés után stabilan terhelhetővé válik. A már felhelyezett eszköz esetében is, a rögzítő csavarok korlátozott felengedésével újra állíthatóvá válik a montage, a csontvégek helyzete módosítható a beavatkozás során.

DINAMIZÁLÁS, ÁLLÍTHATÓ COMPRESSIO ÉS DISTRACTIO Az MC-100- RL rendszerekhez csak külön megrendelés esetében szállítjuk!

Hosszirányban a szerkezettel korlátozás nélkül ellenőrzött mértékű compressio, és distractio hozható létre. Továbbá alkalmas a dinamikus terhelés létrehozására ( dinamizálás = szakaszosan megengedett, a beteg önsúlyából adódó, a lépések közben létrejövő dinamikus mikro mozgás, amellyel a csontegyesítés folyamata pozitíven befolyásolható). Ez a művelet az MC-100-RL rendszerekkel csak fokozott ellenőrzés mellett végezhető!

AZ MC SYSTEM SPECIÁLIS KIEGÉSZÍTŐI

A célzók és szövetvédők befoghatóak a csontcsavarok helyére, így lehetővé válik a pontos furat elhelyezés akár éles szög alatt is. A rendszerhez titán csontcsavarok is rendelhetőek. Ezekkel nagyobb stabilitás és kisebb és könnyebb szerkezet építése válik lehetővé.

Az MC-100-RL jelzésű fixateur externe szerkezeteknél néhány dologra külön is figyelni kell a használatuk során. A rudat, illetve a csontcsavart rögzítő betétek akkor szorítanak ideálisan, ha pontosan egymással szembe helyezkednek el. A felületükön található recézett felület igy biztosítja az ideális szorítást. Ezért zárás elött pozíciójukat célszerű ellenőrizni. A műtétet követő időszakban is rendszeresen ellenőrizni kell a bilincsek megfelelő szorítását. Amennyiben erre szükség van húzzuk szorosabbra a bilincseket az állitócsavarral.

Az eszközt minden használat után ellenőrizni kell. Amennyiben a betétek fogazata sérült úgy azok újra használata tilos. A tálcán lévő azonos színű elememmel le kell cserélni. Ez a csere akkor is szükséges, ha a műtéti beavatkozás közben sérülnek az elemek. Ugyan ez a gondos vizsgálat vonatkozik a szénszálas rudakra is. A sérült elemek használata tilos!

Az MC-100-RL készlet a hagyományos eljárásokkal sterilizálható. Az eljárást követően csak a szobahőmérsékletre vissza hűlt elemekkel lehet beavatkozást végezni. A forró alkatrészek a hőtágulás miatt alkalmatlanok a használatra. A terhelés hatására jelentősen deformálódhatnak.

A készlet minden elemét a tisztitás után is célszerű az esetleges sérülések miatt alaposan ellenőrizni. Az MC-100-RL tartozékait a tisztitást követően a saját tálcájában kell tárolni. A tálcák a mosást és a sterilizálást károsodás nélkül elviselik.

hu_HUMagyar